Ексклюзиви
неділя, 23 жовтня 2011 15:28

У Києві на аукціон виставили картини на мільйон доларів
36

Фото: Фото: Ольга Каменєва

З 22 по 28 жовтня у столичному арт-центрі М17 демонструватимуть 140 робіт українських та російських художників. Картини виставили на аукціон сучасного мистецтва. Їх вартість оцінили у $1 млн.

"Більша половина робіт залучена з приватних колекцій. Тому у нас дуже гарні ціни – на 30% нижчі ринкових. Це приваблює колекціонерів. Наприклад, картини Арсена Савадова коштують від $60 тис. У нас буде старт у 40 тисяч. Крім того полотно "Прайд" ми привезли з Нью-Йорку, воно вперше в Україні. Ця картина цінна тим, що це стиль Савадова початку 2000-х. У 90-х він займався фотографією, а потім знов повернувся до живопису", - розповів Gazeta.ua Михайло Василенко, директор аукціонного дому "Золотий перетин".

На картині "Прайд" Савадов зобразив залізничника із ліхтарем, який вночі перевіряє колії. Поруч із ним парується зграя собак.

"Пейзаж Анатолія Криволапа в нас взагалі можна придбати за $10 тис. При тому, що це найдорожчий український художник. У травні у Нью-Йорку його картину "Степ" придбали за рекордні $98,5 тис. У нас представлене й молоде мистецтво – Жанна Кадирова, Микита Кадан, Гамлет. Колекціонери вважають його перспективною інвестицією. Зараз ці роботи доступні за невеликі гроші. Протягом 5 років вони можуть подорожчати в кілька разів. Це не мода, а окремий розділ історії українського мистецтва. За 10-20 років молоде мистецтво буде класикою. Тоді коли вже існуватиме одне електронне мистецтво або інсталяції, як вже зараз всюди у світі", - сказав Василенко.

"Ми також хочемо показати топову десятку художників Росії. Цього разу представляємо роботи таких відомих митців, як Олександр Савко та Дмитро Врубель, - додав Василенко. - На минулому аукціоні більшість російських художників у нас продалося. Їх добре знають наші колекціонери. Хоча більшість колекціонує суто українське мистецтво. Людина каже: якщо я почну збирати Росію, у мене не вистачить місця все це зберігати, або не впишеться у концепцію моєї колекції".

Серед робіт - картина "Юля" Іллі Чічкана. Її стартова ціна - 30 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на аукціон виставили картини на мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі