середа, 13 травня 2015 13:10

В Каннах покажуть два українські фільми

В Каннах покажуть два українські фільми

На Каннському фестивалі, який стартує 13 травня, Україна покаже стрічки "Полон" і "Острів". Про це повідомляють "Вести".

З 13 по 24 травня у Франції пройде 68-й Каннський кінофестиваль. За головний приз - Золоту пальмову гілку - боротимуться 17 картин. Цього року очолить журі відразу дві людини – брати-режисери Ітан та Джоел Коени.

У головній ролі військової драми "Полон" про тортури заручників на війні зіграв Володимир Горянський. "Спочатку французи сказали, що треба вказати місце військового конфлікту. Але ми б не хотіли такої прив'язки. Наш фільм швидше притча про війну, про те, які метаморфози відбуваються з людьми в нелюдських умовах. А потім картину "зарубила" одна з членів журі італійка Ізабелла Росселліні, оскільки взагалі не любить жорстке кіно", - розповів продюсер фільму "Полон" Антон Сладкевич, у якому тільки натякається, що події відбуваються в зоні АТО.

Також поза конкурсом покажуть і дев'ять українських короткометражок, серед яких є мультфільм 15-річного Микити Тимощука "Острів" і містичний "Тунель" Віктора Булиги, який переміг на інтернет-фестивалі авторського кіно в Нью-Йорку, - про братів, які несподівано зустрічаються в незнайомому для себе місці.

Нагадаємо, що в основний конкурс фестивалю увійшли 17 картин. Ще 14 фільмів потрапили в секцію "Особливий погляд". Крім того, ще чотири стрічки будуть представлені поза конкурсом, а ще дев'ять – в рамках спеціальних і опівнічних показів. Крім того, Канни оголосять учасників секцій "Двотижневик режисерів" та "Тиждень критики".

Зараз ви читаєте новину «В Каннах покажуть два українські фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі