понеділок, 21 травня 2007 08:50

В Каннах показали унікальний фільм, знятий 35 провідними режисерами

Унікальний в історії світового кінематографа фільм, знятий 35 провідними режисерами, був показаний сьогодні на Каннському фестивалі, який проходить зараз. Прем"єра картини "Кожному своє кіно" стала центральною подією урочистостей з нагоди нинішньої, 60-ої за рахунком представницького кінофоруму.

Фільм був задуманий нинішнім президентом фестивалю Жилем Жакобом як визнання в любові до кіно. Близько року тому Жакоб звернувся до 35 відомих режисерів з 25 країн з попозицією зробити 3-хвилинний ролик про своє сприйняття цього виду мистецтва.

Серед кінематографістів, що брали участь в проекті, були Мануель Олівейра, Вім Вендерс, Такеши Кітано, Девід Кроненберг, Тео Ангелопулос, брати Коени, Атом Егоян, Жан-Пьєр і Люк Дарденни, Акі Каурісмякі, Аббас Кіаростамі, Роман Поланський, Нанні Моретті, Клод Лелюш, Кен Лоуч, Ларс фон Трієр, Вонг Кар Вай, Андрій Кончаловський.

Режисери вели зйомки незалежно один від одного і поняття не мали про те, що роблять інші. В неділю увечері учасники проекту вперше побачили результат своєї діяльності повністю, повідомляє РИА Новости.

Прем"єра "Кожному своє кіно" відбулася в урочистій обстановці в томуголовному залі каннського Палацу кіно, який носить ім"я братів Люмьєр . На показі, присвяченому 60-у фестивалю, були присутні численні гості. Цією картиною Каннський фестиваль одночасно віддав дань визнання кінематографу, людям, що працюють в нім, а також глядачам, без яких кіно не стало б найпопулярнішим видом сучасного мистецтва, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «В Каннах показали унікальний фільм, знятий 35 провідними режисерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі