неділя, 16 вересня 2012 17:12

В Ірані збільшили нагороду за голову лауреата Букерівської премії

В Ірані збільшили нагороду за голову лауреата Букерівської премії
Фото: 1heckofaguy.com

Іранська організація "Фонд 15 червня" (15 Khordad Foundation) збільшила нагороду за голову британського письменника Салмана Рушді. Про це, як повідомляє Associated Press, 16 вересня написали кілька іранських газет.

Нагорода за голову письменника була збільшена на 500 тисяч доларів і тепер складає 3,3 мільйона. Організація обіцяє передати гроші будь-якій людині, яка зможе привести у виконання фетву аятолли Рухоли Хомейні. У 1989 році Хомейні звинуватив Рушді в богохульстві за книгу "Сатанинські вірші" і оголосив його вбивство "богоугодною справою".

Як відзначає АР, спочатку нагорода за голову Рушді склала мільйон доларів, але кілька разів цю суму збільшували. Останнє підвищення пов'язують зі скандалом навколо антиісламського фільму "Невинність мусульман".

Салман Рушді народився в Бомбеї в 1947 році. З 14 років живе у Великобританії. Багато книг Рушді удостоювалися престижних літературних премій. Зокрема, його роман "Діти півночі" отримав в 1981 році Букерівську премію і потім двічі визнавався кращою книгою за історію існування премії.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані збільшили нагороду за голову лауреата Букерівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі