Ексклюзиви
вівторок, 02 травня 2006 19:08

В Австрії розпочнуть пошук скарбів Янтарної кімнати

До пошуків скарбів легендарної Янтарної кімнати приступила сьогодні на австрійському озері Топліц міжнародна група фахівців. Роботи, які очолює американська компанія "Глобал Експлорейшн", триватимуть три роки. Бюджет експедиції - $10 млн.

Рішення почати пошуки викрадених нацистами скарбів у водах озера Топліц було ухвалене після того, як "Глобал Експлорейшн" отримала інформацію про те, що в останні дні Другої світової війни гітлерівське командування затопило крупний катер, навантажений загадковими скринями.

У результаті тривалої роботи експерти компанії дійшли висновку, що мова може йти про виконану у стилі бароко знамениту Янтарну кімнату.

Вона була подарована прусським королем російському імператорові Петру І в 1716 році. Місцезнаходження Янтарної кімнати залишається невідомим з того моменту, як нацисти вивезли її з Росії, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії розпочнуть пошук скарбів Янтарної кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі