неділя, 18 вересня 2016 10:24

"В Африці книгу читають в середньому рік" - письменниця Зукісва Вонер

"В Африці книгу читають в середньому рік" - письменниця Зукісва Вонер
lenta.ru

Письменниця із Південноафриканської республіки розповіла на Форумі видавців у Львові про стан літератури в Африці.

"Раніше Захід визначав, які африканські письменники хороші. Звідти диктували, що читати. Тепер Африка сама визначає кращих. Іноді премії отримують митці, зовсім не знані в Європі чи Америці. Це наш здобуток, та є багато програних боїв. Думаю, в Україні було щось схоже — тільки у зв'язку з Росією", - говорить письменниця.

За її словами, видати книжку в Африці важко. Ще важче її розповсюдити.

"Маємо ще багато проблем. Через високі податки в Африці дешевше і зручніше замовити книгу по інтернету з Англії, аніж купити її в сусідній країні. Мій друг у Кенії запустив інтернет-магазин. Тримає всі книги вдома. Коли надходить замовлення, сідає на мотоцикл і відвозить книжки. Для нас це велика проблема — як доставити книжки до покупця. В англомовній Африці книгу читають в середньому рік", - каже Зукісва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Форумі видавців презентували книжку "Як жити в епоху змін"

Нагадаємо, темою 23 Форуму видавців у Львові назвали межі кордонів. Сьогодні - останній з чотирьох днів книжкової події.

Зараз ви читаєте новину «"В Африці книгу читають в середньому рік" - письменниця Зукісва Вонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі