пʼятниця, 03 липня 2020 19:40

Уряд відновив фінансування Довженко-центру

Уряд відновив фінансування Довженко-центру
Ткаченко наказав відновити фінансування. Фото: facebook.com/Олександр Ткаченко

Міністерство культури відновило фінансування Національного центру Олександра Довженка.

"Лише сьогодні Мінфін підписав паспорт бюджетної програми на відновлення фінансування Довженко-центру. Сума, яку отримає центр — 7.6 млн грн. Тобто ми повністю виділяємо фінансування за всі 10 місяців вимушеного "простою", як наслідок карантину", - повідомив глава міністерства Олександр Ткаченко у Facebook.

Гроші почнуть заходити протягом одного-двох днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор Довженко-центру подав на звільнення

"Одразу ж підписав відповідні накази від нашого міністерства щодо розподілення коштів на Мінфін, Держкіно та Держказначейство. Це відновить діяльність центру в нормальному режимі, а співробітники нарешті зможуть повернутися до роботи. Далі розпочинаємо переходити до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи", - додав він.

28 травня Національний центр Олександра Довженка оголосив про настання стану неплатоспроможності. Обігові кошти підприємства вичерпано. У центрі повідомили, що від початку 2020 року не отримали планованого державного фінансування за бюджетною програмою "Державна підтримка кінематографії". Міністерство фінансів не затвердило поданого Міністерством культури проєкту паспорта програми.

Зараз ви читаєте новину «Уряд відновив фінансування Довженко-центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі