середа, 29 березня 2017 12:17

Юний українець підкорив Карнеґі-Гол у Нью-Йорку

Юний українець підкорив Карнеґі-Гол у Нью-Йорку
Нью-Йорк тепло зустрів 12-річного піаніста з України Фото: tsn.ua

12-річний киянин став наймолодшим музикантом з України, що сольно виступив у Карнеґі-Гол у Нью-Йорку. Рекорд України встановив Антоніо Бразильєро Джонсон.

Хлопець має 86 нагород в українських та міжнародних конкурсах. У США зіграв сучасну обробку української народної пісні "Цвіте терен". Вдома Антоніо одержав сертифікат рекорду.

Піаніст вважає нагородою сам виступ – він грав на сцені, де раніше виступали відомі музиканти Володимир Горовіц і Вадим Холоденко.

"Я відчув, що нарешті зробив якийсь відбиток у своєму житті", - каже Антоніо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США пікетували концерти російського піаніста

Тато хлопця – американець. Мріяв стати джазменом. Тому й сина назвав на честь улюбленого музиканта.

Крім музики, дитина полюбляє моделювання. У майбутньому мріє стати дипломатом. А також хоче навчитися мистецтву джазових імпровізацій.

Карнеґі-Гол - концертний зал у Нью-Йорку, на розі 7-ї авеню і 57-ї вулиці Мангеттена, в якому виконують як академічну, так і популярну музику. Відкритий 1891 року серією концертів Нью-Йоркського симфонічного оркестру, у яких взяв участь як диригент Павло Чайковський. До 1898-го звався "Мюзик-гол", потім одержав ім'я Ендрю Карнеґі, що фінансував спорудження будинку.

Культурно-мистецький проект "Нова філармонія" відкрив третій сезон концертом "Парад солістів", який відбувся в київському Будинку вчених. На концерті звучали твори від епохи бароко до музики XXI ст.

Зараз ви читаєте новину «Юний українець підкорив Карнеґі-Гол у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі