Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2023 05:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЮНЕСКО "глибоко стривожена і засуджує" обстріли центру Одеси

ЮНЕСКО "глибоко стривожена і засуджує" обстріли центру Одеси
Обстріл Одеси: ЮНЕСКО відреагувало. Фото: РБК

В Організації Об'єднаних Націй з питаннь освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) відреагували на ракетний обстріл центру Одеси.

Організація "глибоко стривожена та рішуче це засуджує", йдеться в заяві пресслужби

Керівниця ЮНЕСКО Одрі Азуле зазначила, що ракетний удар по центру Одеси є "ескалацією насильства проти культурної спадщини України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ навмисно атакувала Одесу неточними ракетами – Міноборони України

"ЮНЕСКО глибоко стривожена і найрішучішим чином засуджує зухвалий напад, скоєний російськими військами, внаслідок якого було завдано ударів по кількох культурних об'єктах у центрі Одеси, де розташований об'єкт Світової спадщини "Історичний центр Одеси", – йдеться в заяві організації.

Найближчими днями ЮНЕСКО направить до Одеси місію для проведення попередньої оцінки збитків.

У січні 2023 року до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО потрапили понад 50 об'єктів у центрі Одеси. Місто йшло до цього понад 10 років.

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

Пошкоджено 29 пам'яток культурної спадщини національного та місцевого значення, повідомив Мінкульт.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО "глибоко стривожена і засуджує" обстріли центру Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі