Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 14:05

Померла співачка, яка знайшла реквієм Небесній сотні

Померла співачка, яка знайшла реквієм Небесній сотні
Віра Баганич знайшла і зберегла баладу "Гей, пливе кача по Тисині". Фото:prozahid.com

22 березня у віці 80 років померла Віра Баганич (за чоловіком Гамага). Вона - видатна співачка, заслужена артистка України родом з Закарпаття.

Візитівками її творчості були балади "Під дубиною, під зеленою" та "Гей, пливе кача по Тисині", - пише "Прозахід".

Остання балада стала важливим символом українства. У новій обробці "Гей, пливе кача по Тисині" 2014 року стала народним реквіємом Небесній сотні. Віра Баганич віднайшла і зберегла цю баладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще одна втрата" - розповіли про померлого воїна АТО

Альтовий тембр співачки та її емоційність розкривали колізії музичних творів.Соло Віри Баганич втілювало трагедійність і психологізм.
Віра Степанівна творила на різних музичних майданчиках Закарпаття та за кордоном. Втішала шанувальників закарпатського народно-музичного мистецтва.

Віра Баганич віднайшла рідкісні зразки закарпатського пісенного фольклору і зберегла їх для нащадків, сучасників і прийдешніх поколінь.

Співачка та фольклористка із Закарпаття Віра Баганич була першою виконавицею на професійній сцені балади "Пливе кача...". Їй присвоєно почесне звання "Заслужений артист України".

Зараз ви читаєте новину «Померла співачка, яка знайшла реквієм Небесній сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі