понеділок, 12 листопада 2018 22:46

Помер творець коміксів Marvel Стен Лі

Помер творець коміксів Marvel Стен Лі
Помер Стен Лі, творець Людини-павука та інших коміксів. Фото: FehrPlay.com

12 листопада у Лос-Анджелесі помер автор коміксів і видавець Стен Лі. Йому було 95 років.

Родичі Лі викликали йому швидку допомогу, однак він помер незабаром після прибуття до медичного центру, пише The Hollywood Reporter.

У лютому Стена Лі шпиталізували через проблеми з серцем та дихальними шляхами.

Стен Лі очолював видавництво Marvel Comics. У співавторстві з іншими художниками створив таких персонажів Всесвіту Marvel, як Людина-павук, Залізна людина, Халк, Тор, Людина-мураха, Зірвиголова, Доктор Стрендж, Фантастична четвірка, Люди Ікс та інші.

Часто полюбляв з'являтись в фільмах всесвіту Marvel в ролі камео. Перед смертю Лі знявся у декількох камео, які використають в майбутніх фільмах "Marvel". Тому невідомо, в якій стрічці буде його остання роль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов перший трейлер фільму "Капітан Marvel"

У серпні 2018-го не стало автора коміксів Marvel Гері Фрідріх. Він помер на 76-му році життя через ускладнення, пов'язані з хворобою Паркінсона.

Фрідріх прославився серіями Marvel про "Сина сатани" і "Примарного гонщика". Свою роботу над коміксами, він почав ще на початку 1960-х. Після співпраці з Marvel також брав участь в роботі над коміксами "Сержант Ф'юрі і його ревуча команда", а також "Монстр Франкенштейна" та іншими.

Зараз ви читаєте новину «Помер творець коміксів Marvel Стен Лі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі