Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 21:45

Українську еротичну комедію заборонили знімати в університеті

Українську еротичну комедію заборонили знімати в університеті
Фільм "Порядна львівська пані" заборонили знімати в бібліотеці ЛНУ. Фото: lviv1256.com

Одну зі сцен еротичної короткометражної комедії "Порядна львівська пані" заборонили знімати у науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка.

В адміністрації повідомили, що такі зйомки можуть зашкодити репутації університету, пише zaxid.net.

Творці фільму звернулися до ЛНУ в кінці липня і дали ознайомитися зі сценарієм стрічки.

"Сценарій фільму "Порядна львівська пані" не відповідає рекомендаціям науково-методичної ради. Окремі епізоди цього фільму представляють сховища історичних документів, давні книги в далекому від академічного контексті. Можуть викликати небажані і шкідливі для репутації бібліотеки та університету асоціації. У проханні про зйомки кінострічки адміністрація Львівського університету відмовила", - розповів речник університету Олег Вівчарик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли падають дерева": показали емоційний трейлер до українського фільму

Фільм "Порядна львівська пані" повністю знімають за державний кошт. Бюджет стрічки - 995 тис грн.

За сюжетом, інтелігентна жінка Пенелопа живе у Львові і працює в архіві. Її життя складається за звичною схемою "родина – робота". Все порядно, культурно, чемно, але нестерпно нудно. Одного дня до архіву приїжджає у відрядження молодий доктор наук Дмитро Остромирський. Зустріч героїв призводить до шалених пристрастей і божевільних вчинків.

Стрічку знімають за мотивами однойменної книги української письменниці Люби Клименко. Режисерка фільму – Наталя Пасеницька.

Головні ролі у стрічці виконають актори Анастасія Карпенко, відома за фільмом "Казка про гроші", та актор львівського театру "Воскресіння" Володимир Губанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер комедії про львівських батярів

У мережі з'явився трейлер фільму "Місто, в якому не ходять гроші" режисерки Ганки Третяк. Стрічку зняли на основі одноіменної повісті Андрія Кузьменка. За сюжетом, головна героїня Аліса знаходить квиток на потяг у невідомому напрямку зі своїм ім'ям. Аліса вирішує, що це знак, і відправляється у таємничу подорож. Приїжджає у місто, де розраховуються лише послугами. За проїзд у таксі скачуть через калюжі на одній нозі. Щоб отримати квиток, треба пробігти 32 рази навколо залізничної станції.

Зараз ви читаєте новину «Українську еротичну комедію заборонили знімати в університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі