середа, 24 червня 2015 18:58

Українським кіностудіям дозволили знімати кіно на гроші з оренди

Українським кіностудіям дозволили знімати кіно на гроші з оренди

Кінематографічні підприємства, що належать до управління Міністерства культури, відтепер зможуть спрямовувати 100% надходжень від оренди нерухомості на кіновиробництво.

Такий дозвіл їм був наданий постановою Кабінета Міністрів №408. Дозвіл діятиме до 31 грудня 2016 року для суб'єктів кінематографії, основною діяльністю яких є кіновиробництво або технічне забезпечення і обслуговування кіновиробництва (внесені до Державного реєстру виробників, розповсюджувачів і демонстраторів фільмів). Під це формулювання підпадають Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Одеська кіностудія, Українська студія хронікально-документальних фільмів (Київська студія хронікально-документальних фільмів), Національний центр Олександра Довженка, Національна кінематика України, пише Cultprostir.

Ініціатором цієї постанови виступив Міністр культури В'ячеслав Кириленко за підсумками наради з розвитку кінематографу України, фінансуванню галузі і реформуванню кіностудії ім. О. Довженка. Проект постанови на доручення очільника Мінкульту був розроблений та внесений Фондом державного майна.

Нагадаємо, підтримка національного кіно- та телепродукту була одним з пунктів Довгострокової стратегії розвитку культури, презентованої Мінкультом в середині квітня.

 
Зараз ви читаєте новину «Українським кіностудіям дозволили знімати кіно на гроші з оренди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі