понеділок, 03 липня 2017 13:25

Український гурт заборонили в Росії

Український гурт заборонили в Росії
Лідер українського гурту "Вперше чую" Григорій Вагапов (зліва). ФОТО: cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Лідер українського гурту "Вперше чую" Григорій Вагапов влітку 2014 року запланував виступ на концерті у далекому Сибіру. Музиканти прийняли запрошення мотофестивалю "Повний газ" у російському місті Кемерово.

Проте, 3 липня 2014 року їм надійшов офіційний лист від влади Кемерово, де зазначалось, що виступ лідера "Вперше чую" заборонений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники не пустили в Україну співачку Бьянку

Директор гурту зробила офіційний запит до організаторів фестивалю. Попросила переслати листа їй, щоб розібратися, в чому справа. Але офіціного документа про заборону виступу не отримали через страх менеджменту фестивалю перед владними органами.

"Вперше чую" дізнались, що виступати їх не пускають через відео, яке з'явилося в телеефірі "1+1" 1 грудня 2013 року. Тоді на пісню "Не треба" телевізійники змонтували кадри Майдану та побиття студентів. Тамтешній владі відео здалося провокативним. Хоч на відзнятих кадрах – жодного слова про Майдан.

Зараз ви читаєте новину «Український гурт заборонили в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі