пʼятниця, 29 січня 2021 17:46

Український фільм відзначили в Італії

Український фільм відзначили в Італії
Стрічку про одеську колонію "Цензорка" спільного виробництва Словаччини, Чехії та України нагородили на індустрійній платформі кінофестивалю в італійському Трієсті. Фото: Arthouse Traffic

Словацько-чесько-український фільм "Цензорка" відзначили на Міжнародному кінофестивалі в Трієсті, Італія.

Стрічка отримала нагороди Sub-Ti Award і Sub-Ti Access Award у програмі First Cut+ індустрійної платформи When East Meets West.

"Цензорка" - перше ігрове кіно словацького документаліста Петера Керекеша, лауреата кінооглядів у Берліні, Лейпцигу і Торонто. 2014-го задумав реалізувати документальну стрічку про тюремних цензорів у різних культурах. Після початку знімання в Україні вирішив замість цього зробити художній фільм.

Молоду жінку Любу засудили до ув'язнення за вбивство свого чоловіка. Після народження сина відбуває покарання в одеській колонії. Не хоче, щоб її дитина опинилася в сиротинці, а саме така доля чекає на дітей ув'язнених після того, як їм виповниться 3 роки. У колонії Люба зустрічає 40-річну Ірину, яка працює цензоркою в цій тюрмі, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська стрічка отримала нагороду за операторську роботу

Фільмували в Одесі 2019-го. Українськими продюсерами стали Денис Іванов і кінокомпанія "Артхаус Трафік" за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Раніше проєкт картини отримав головні нагороди секцій Work in Progress Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах 2017-го й Одеського міжнародного кінофестивалю 2018 року.

Світову прем'єру заплановано на 2021-й.

Українську трагікомедію "Мої думки тихі" режисера Антоніо Лукіча визнали найкращим міжнародним ігровим фільмом. Таку нагороду стрічка отримала на кінофестивалі Santa Monica Film Festival у Санта-Моніці, США.

За сюжетом, щоб отримати роботу в Канаді, звукорежисер і композитор Вадим вирушає на Закарпаття записувати голоси тварин і птахів. Супутницею у поїздці стає його мати Галина, яка працює таксисткою. Свариться з сином, не хоче пускати його за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм відзначили в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі