середа, 09 квітня 2014 11:10

Український фільм "Хворісукалюди" - краща європейська документалка
2

Фільм Юрія Речинського "Хворісукалюди" назвали найкращим незалежним європейським документальним фільмом на Фестивалі європейського незалежного кіно у Франції.

Українська прем'єра документального фільму відбулася під час 43-го МКФ "Молодість" у Києві. Також стрічка була показана в рамках програми DOCU/УКРАЇНА на 11-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільм Юрія Речинського "Хворісукалюди" починається з того, що у підвалі одеського будинку живуть підлітки. По наркотики та їжу вони щодня вилазять надвір через 40-сантиметрове вікно. Це документальний триптих про безпритульних, які переросли наркозалежність та намагаються розпочати доросле життя. У наступних двох частинах - хлопець повертається до рідного села, де панує деградація, ненависть та садистичний гнів. Він шукає свою матір тут. І вагітна дівчина, яка хоче народити, хоча на її нащадка напевне чекає ще важче дитинство.

Фестиваль проходив з 4 до 6 квітня 2014 року в Парижі. На ньому було представлено 85 фільмів з 32 країн. Фестиваль з моменту його заснування став відкритим місцем зустрічі для багатьох талановитих незалежних режисерів з Європи.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Хворісукалюди" - краща європейська документалка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі