середа, 30 листопада 2016 17:32

Українці й канадці знімуть фільм про французького композитора

Українці й канадці знімуть фільм про французького композитора

Влітку 2017 року запланували початок зйомок фільму-біографії "Оксамитовий джентльмен". Над його створенням працюватимуть канадський продюсер Олена Баранова та український - Джейді Зак.

"Чудово, що особисті ініціативи окремих продюсерів обганяють колективні потуги наших кінематографістів із розвитку кіноіндустрії", - каже кінокритик Антон Філатов

У стрічці розкажуть історію життя французького композитора Еріка Саті. Він - автор опер, оперет, балетів, пісень і численних творів для фортепіано. Стоїть біля витоків фонової музики, яку пізніше назвуть "ембієнт". Саті реформував класичну музику початку ХХ ст. Він - родоначальник таких стилів, як мінімалізм, імпресіонізм, примітивізм і конструктивізм. Подробиці сюжету поки що не розголошують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть фільм про кінець Донбасу

Головну роль у картині виконає актор Жан-Юг Англад, удостоєний французької кінопремії "Сезар" за фільм "Королева Марго". Також зіграє американська акторка Розанна Аркетт, яка знімалася у Квентіна Тарантіно, Мартіна Скорсезе і багатьох інших класиків Голлівуду.

Режисером картини стане американка Джейн Спенсер. Стрічку створять у співпраці Швейцарії, Франції і Канади. Зйомки відбуватимуться в канадському Квебеку.

Канадський фільм про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932—1933 років вийде в прокат 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Українці й канадці знімуть фільм про французького композитора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі