Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2016 11:49

Українці хочуть повернути "Іронію долі"

Українці хочуть повернути "Іронію долі"

На сайті президента України Петра Порошенка українці звернулися з вимогою повернути в сітку телепрограм фільм режисера Ельдара Рязанова "Іронія долі, або З легким паром!". Відповідна петиція з'явилася в четвер, 22 вересня. На сьогодні зібрала 15 підписів з необхідних 25 000.

"Скоро Новий 2017 рік. Чому ми повинні втрачати чудову новорічну історію? До того ж, залиште людям вибір, завжди можна перемкнути канал", - йдеться у зверненні.

23 грудня 2015-го українським телеканалам заборонили транслювати фільми, передачі та інші програми за участю артистів, внесених до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. У "чорний список" потрапила акторка Валентина Тализіна. Вона підписала звернення до Путіна на підтримку його позиції щодо України. У фільмі зіграла епізодичну роль подружки головної героїні Валентини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Крим - це була наша територія" - російська акторка розповіла, чому підтримала Путіна

"Мені наплювати на всю Україну. Нехай залишаться без комедії. Вони вже без багатьох фільмів залишилися. Ця Україна - паноптикум якийсь", - заявляла Тализіна російському виданню Pravda.ru.

Всього в переліку 40 російських діячів мистецтва і культури, які зіграли в понад 700 фільмах.

Нагадаємо, Нацрада нагадала про неможливість показів фільмів чи телепередач, у яких беруть участь особи, внесені Міністерством культури до "чорного списку".

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть повернути "Іронію долі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі