Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 17:12

Український художник годував гостей з каструль (ФОТО)

21 грудня день народження відзначив художник-імпресіоніст 59-річний Володимир Гарбуз. Цього року він втретє номінується на Шевченківську премію. Каже, що святкувати вирішив скромно, бо дата не кругла. Розкладає на столі у своїй майстерні вареники, картоплю, смажену печінку і шкварки. Ріже червону рибу, ковбасу, сало. Викладає салати у тарілки.

"Сьогодні колишня теща телефонувала, - ставить тарілки для гостей Володимир. - Вона мене не любила. Не могла зрозуміти, що я — художник, і мені не обов'язково ходити на роботу з дев'ятої ранку до шостої вечора. Роботи мені знаходила — то на будівництві, то ще десь. Ледарем називала, а картини мої викидала".

"Тепер подзвонила, розказала, що на балконі знайшла мій етюд. В рамку вставила і в своїй кімнаті повісила. Раніше тільки знущалася. На дипломну роботу я малював картини для оформлення книжки Павла Тичини. То вона сміялася: ти ж безграмотний, ти того Тичину хоч читав? А в мене тоді ті картини міністерство культури купило за 4 тисячі рублів. Вона як взнала, аж присіла і говорити не могла", - поділився художник.

Привітати Володимира Гарбуза прийшли художник Олег Коспа, Василь Туркевич, головний художник видавництва "Абабагаламага" Кость Лавро, художник Василь Корчинський, фотохудожник Станіслав Черній із дружиною Тетяною.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Український художник годував гостей з каструль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі