вівторок, 26 вересня 2017 12:29

Фільм про розстріляних письменників покажуть на престижному фестивалі

Фільм про розстріляних письменників покажуть на престижному фестивалі
Будинок письменників "Слово" у Харкові, Фото - Facebook

Фільм "Будинок "Слово" українського режисера Тараса Томенка, створений за підтримки Держкіно, боротиметься за звання найкращої документальної стрічки на 33-му Варшавському міжнародному кінофестивалі. Він став одним із 15 відібраних до участі стрічок.
Фільм розкриває одну з найдраматичніших сторінок історії України - знищення української інтелігенції, спеціально зібраної під одним дахом будинку письменників "Слово". Про те, як система ламає художника.

"Автори провели грандіозну роботу з архівами, адже багато матеріалів будуть оприлюднені вперше, а також органічно поєднали їх з кадрами сучасності, запропонувавши одночасно цікаве історичне дослідження і майстерне художнє висловлювання", - відзначає глава Держкіно Пилип Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Молодості" у 2017-му не буде

Варшавський кінофестиваль, який є одним з найпрестижніших у світі і має статус фестивалю класу "А", пройде з 13 по 22 жовтня.
Проект фільму отримав 800 тис. грн державної фінансової підтримки (загальна вартість виробництва стрічки - 1,2 млн грн). Українська прем'єра відбудеться 27 жовтня в Харкові, а з листопада картину можна буде побачити і в інших містах. У Варшаві відбудеться її світова прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про розстріляних письменників покажуть на престижному фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі