Ексклюзиви
неділя, 28 січня 2018 18:06

Український фільм назвали найкращою комедією на фестивалі у США

Український фільм назвали найкращою комедією на фестивалі у США
Українська короткометражка отримала чотири нагороди у США

"Українська комедія "П'ять хвилин" виборола чотири нагороди на фестивалі International Peace & Film Festival у США. Вітаю творців фільму і бажаю нових перемог. Ваш успіх - найкраща дипломатія, що розповідає світові про Україну" - написав у Facebook прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"International Peace & Film Festival - молодий фестиваль в Орландо, але насичений програмою та номінаціями. Цього року в конкурсі була представлена 41 краіна.

Наш фільм був номінований у 2 категоріях: Best cinematography & Essence та здобув перемогу Essence Award - це нагорода за короткометражний фільм, що найкраще передає ідею фільму за мінімум часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героїня "Гри престолів" уточнила дату виходу фінального сезону

Також фільм отримав дві нагороди від журі, Best comedy (краща комедія)
Best action scene (за сцену з рибаками Романом Ясіновським та Олександром Рудинським" - написав Гройсман.

Короткометражний дебютний фільм режисерки Яни Антонець "П'ять хвилин" створений за підтримки Держкіно.

За сюжетом, це абсурд на тлі пафосного похорону. Члени сім'ї виставляють напоказ своє багатство та шану покійному. За всім цим ніхто не помічає, що вони втратили дещо важливе. Ніхто, окрім тракториста, браконьєрів, двох поліцейських та працівників сільської лікарні.

В Україні збираються зняти художній фільм про лідера ОУН (б) Степана Бандеру. Головну роль у стрічці "Я - Бандера" зіграє Антін Мухарський

Зараз ви читаєте новину «Український фільм назвали найкращою комедією на фестивалі у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі