Ексклюзиви
пʼятниця, 20 серпня 2021 15:41

Українських стрічок багато як ніколи: що дивитися в кінотеатрах цього тижня

Українських стрічок багато як ніколи: що дивитися в кінотеатрах цього тижня
У фільмі "Ремінісценція" режисерки та сценаристки Лізи Джой головну роль зіграв Г'ю Джекман. Фото: IMDb

Цього тижня у прокат вийшли американський фантастичний трилер, добірка найкращих нових італійських короткометражок, українська повнометражна анімація та фільм жахів.

"Italian Best Shorts 4: Історії нашого життя", реж. Джанлука Зонта, Андреа Делла Моніка, Віто Пальміері та інші

Добірка з 7 короткометражних італійських фільмів 2018 – 2020-го.

"Елвіс" - про працівника складу, який у вільний час виступає як двійник Елвіса Преслі. Отримує пропозицію поїхати на гастролі до Китаю.

"Мушкетери" - 1946 рік, 7-річний Джованні захоплюється романом Александра Дюма "Три мушкетери". Озброївшись дерев'яним мечем хоче врятувати батька, якому загрожує небезпека. Прототип головного героя – Джованні Фальконе, магістрат міста Палермо, що боровся з італійською мафією. 1992 року разом з дружиною та трьома поліцейськими загинув внаслідок вибуху.

"Чемпіонат світу на площі" - після того, як італійська команда не проходить відбір на Кубок світу з футболу 2018-го, молоді фанати влаштовують власне змагання на вулицях свого міста.

"Бути моєю мамою" - мати та дочка гуляють Римом з великою таємничою валізою.

"Рознощик піци" - грузин Саба працює рознощиком піци, вимушений працювати вночі, коли його дружина має от-от народити їхнього первістка.

"Гра" - чоловік та дівчина сидять за кухонним столом та розмовляють про дрібниці. Невимушений веселий настрій зникає, коли мова заходить про дивну "гру в щастя".

"Нетерпимість" - чорно-біла німа стрічка про безхатченка, який рятує дівчину від насильника. У неї за спиною з'являються крила.

"Гуллівер повертається", реж. Ілля Максимов

Гуллівер отримує листа з проханням про допомогу та вирушає до Ліліпутії. Але його прибуття розчаровує ліліпутів: вони чекали на легендарного велетня, а побачили звичайну людину.

Перший анімаційний проєкт кінокомпанії Студія "Квартал 95". У якості режисера виступив російський постановник Ілля Максимов, що працював над мультфільмами "Карлик Ніс" і "Альоша Попович та Тугарин Змій". Головні ролі в "Гуллівер повертається" озвучили українські поп-виконавці Володимир Дантес та Надія Дорофєєва.

Нове українське кіно

У добірку найяскравіших сучасних українських фільмів від кінодистриб'ютора "Артхаус Трафік" увійшло 7 фільмів.

Кримінальна драма Мирослава Слабошпицького "Плем'я" про спеціалізований інтернат для слабочуючих підлітків, де існує злочинна організація "Плем'я".

Драма Сергія Лозниці "Донбас" про життя на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Драма Нарімана Алієва "Додому" - 20-річний Алім їде з Києву до тимчасово окупованого Криму зі своїм батьком Мустафою для того, щоб поховати загиблого в АТО старшого брата.

Комедія "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча – Вадим у компанії своєї матері Галини їде в експедицію по збору голосів закарпатських тварин, під час подорожі потрапляють у комічні та зворушливі ситуації.

Драма "Атлантида" Валентина Васяновича – у 2025-му, після перемоги України над Росією на Донбасі, ветеран Сергій шукає своє місце у мирному житті на випаленій війною території.

Документальний фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірини Цілик про родину Ганни та її 4 дітей, що живуть у прифронтовій Красногорівці на Донеччині.

Анімаційний фантастичний фільм "Віктор_Робот" Анатолія Лавренішина – про дівчинку Віку з далекого майбутнього, що в компанії маленького робота вирушає на пошуку свого загадково зниклого дідуся.

"Ремінісценція", реж. Ліза Джой

Близьке майбутнє. Через зміни клімату кардинально підвищився рівень світового океану і багато міст опинилися затопленими. Світ охопила криза і люди, налякані майбутнім, стали шукати порятунок в минулому. Завдяки спеціальній технології можна перенестися у спогади – навіть чужі – і пережити їх наново. Нік Банністер пропонує саме таку послугу. До нього звертається загадкова незнайомка Мей. Нік закохується у неї. Коли Мей зникає, він починає шукати її у спогадах.

Містичний трилер – повнометражний дебют режисерки та сценаристки Лізи Джой. Працювала над сценаріями фантастичних серіалів "Живий за викликом" та "Світ Дикого Заходу". В останньому також виступала продюсеркою разом зі своїм чоловіком, сценаристом Джонатаном Ноланом. Режисер фільмів "Початок" та "Тенет" Крістофер Нолан – її свояк. Критики відзначають подібність "Ремінісценції" з його роботами.

"Протягом усього хронометражу фільм переслідує його схожість з фільмом "Початок"", - пише кінокритик Vanity Fair Річард Лоусон. – Можливо, "Ремінісценція" задумувалася як оммаж або свідома варіація. Але фільм не робить багато для того, щоб відзначитися чи зберегти інтерес глядачів".

Головні ролі у "Ремінісценції" зіграли Г'ю Джекман та Ребекка Фергюссон. Вони разом з'являлися у мюзиклі 2018-го "Найвеличніший шоумен".

"Сторонній", реж. Дмитро Томашпольський

Команда з синхронного плавання та пацієнтка водолікарні загадково зникають під час перебування у воді. Інспектор Глуховська береться за розслідування цих загадкових випадків.

"Сторонній" - фільм жахів з елементами фантастики та детективу. Взяв участь у 22 фестивалях в 14 країнах. Увійшов до топ-20 найкращих фільмів жахів 2020 року за версією британського видання The People's Movies.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонер здається симпатичним, але стає злом. Яким було українське кіно 2010-х

24 серпня о 19:30 в столичному кінотеатрі "Київська Русь презентують документальний фільм "Зошит війни". Змонтований з відеозаписів з камер та телефонів 18 українських воїнів. Виробництво творчого об'єднання Babylon 13.

По 10 гривень з кожного квитка творці фільму перерахують у Благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим".

Зараз ви читаєте новину «Українських стрічок багато як ніколи: що дивитися в кінотеатрах цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі