вівторок, 28 травня 2013 13:31

Українські відьми і галичанські лицарі-хрестоносці - у Києві говорили про нових героїв романів
8

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Спільний роман письменників Юрія Винничука та Андрія Куркова про лицарів із Галичини, які беруть участь у Хрестових походах, видадуть уже за два роки.

Про це розповіли письменники на зустрічі, що відбулась 27 травня у Києві в книгарні "Є" спільно з видавництвом "Фоліо".

"У нас виникла "божевільна" ідея – написати роман на двох. Обговорюємо уже місяць. Але, думаю, за 2 роки напишемо. Це буде пригодницька книга, історія між Ден Брауном, Винничуком, Курковим та Памуком", – зазначив Курков.

Під час заходу Винничук зачитував уривки зі свого нового роману, де у гумористичному стилі детально описані українські відьми та способи їх катування у давнину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курков та Винничук пишуть спільний роман

"Героєм моєї книги є кат, який спас відьму від смерті. Є й інша лінія – розбійник, який "красує" навколо Львова у часи старовини. Я не так часто занурююсь в історію. Щось зараз мене "пробило". Насправді, більше пишу про сучасну Україну", – наголосив Винничук.

Він також розповів про роман, який пише у тандемі з Курковим.

"Початок моєї частини твору починається в Єрусалимі під час Хрестових походів, де були лицарі з Галичини, – говорить автор. - Ми знайшли цікаві історичні події, які ще не описані і ніхто їх не споганив. Обнародувати сюжет не хочемо, адже раптом Ден Браун дізнається і перехопить нашу ідею".

Наприкінці зустрічі відбулась анонсована автограф-сесія, на якій бажаючі змогли особисто поговорити з письменниками.

Зараз ви читаєте новину «Українські відьми і галичанські лицарі-хрестоносці - у Києві говорили про нових героїв романів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі