Ексклюзиви
середа, 08 червня 2022 18:58

Українські діти створили найбільшу цифрову картинку у світі - її подарували Ілону Маску

Українські діти створили найбільшу цифрову картинку у світі - її подарували Ілону Маску
Українські діти створили найбільше NFT у світі. Фото - The Big Thank You Elon / Facebook

Український EdTech проєкт Кеікі з українськими дітьми створив найбільше у світі NFT. Так хочуть подякувати Ілону Маску.

NFT складається з малюнків 20 маленьких українців і отримав назву The Big Thank You Elon, повідомили на сторінці проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осучаснені портрети Стуса й хустки з мотанкою: бренди продають одяг із мистецькими принтами й підтримують ЗСУ

Розмір цього NFT - 30 000х30 000 пікселів. Це світовий рекорд. Попередньою найбільшою була робота Everydays - The First 5000 Days креатора Beeple, вона мала розміри 21 069x21 069 пікселів.

На кожному малюнку зображений Ілон Маск або той, хто каже йому "дякую". Створення NFT подарували знаменитості.

"Це тому, що Маск став символом допомоги західного суспільства та демократичного світу, який має силу конкурувати зі злом авторитаризму. Ми подарували його Ілону Маску, щоб висловити вдячність за допомогу та врятовані життя українських діток", - написали Кеікі.

Серед сцен, зображених на NFT, - Маск, який передає Starlink вівці на фермі, а також його обличчя у стилі мультсеріалу "Король гори".

NFT - абревіатура від поняття NonFungible Token, що перекладається як "незамінний токен". Це цифровий актив колекціонера, який розглядається як форма мистецтва або культури. Ці типи предметів розглядаються, як інвестиції, які зберігатимуть цінність протягом довгого часу. Фактично, це цифрова творчість.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск запустив в Україні підтримку сервісу супутникового інтернету Starlink і надіслав термінали, які забезпечують зв'язок із супутниками. Всі нормативні обмеження щодо використання Starlink на період воєнного часу скасували, тож зараз кожен охочий в Україні теоретично може встановити собі термінал і користуватися інтернетом від SpaceX.

Зараз ви читаєте новину «Українські діти створили найбільшу цифрову картинку у світі - її подарували Ілону Маску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі