субота, 07 квітня 2018 21:45

Українська комедія стала фіналістом італійського "Оскара"

Українська комедія стала фіналістом італійського "Оскара"
Фільм "Ізі" режисера Андреа Маньяні увійшов до п'ятірки фіналістів для отримання нагороди Давид ди Донателло Фото: zik.ua

Українсько-італійський фільм "Ізі" режисера Андреа Маньяні увійшов до п'ятірки фіналістів для отримання нагороди Давид ди Донателло в номінаціях "Кращий режисер-дебютант" і "Кращий актор".

Давид ді Донателло - це найпрестижніша нагорода в італійському кінематографі, італійський "Оскар". Її щорічно вручає з 1956 року Академія італійського кіно. Нагорода зроблена у вигляді золотої статуетки - копії статуї Давида скульптора Донателло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборги" побили рекорди українського прокату

Премія вручається в 24 категоріях. В даний час кінопремію "Давид ді Донателло" і Академію італійського кіно очолює кінорежисер і сценарист Джуліано Монтальдо.

Повнометражний фільм "Ізі" - це перша офіційна копродукція України з Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно України, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія).

За сюжетом колишній гонщик італієць Ісідоро перебуває в постійній депресії. Живе з матір'ю. Брат доручає йому перевезти тіло загиблого заробітчанина-маляра Тараса на угорсько-український кордон. ­Однак там ніхто не зустрічає Ісідоро. Він вирішує самотужки шукати в Україні родичів Тараса. Знає лише, той жив у карпатському селі Кам'янка. Машину італійця вкрали, вимушений тягнути труну на собі.

У фільмі зіграли італійські та українські актори Ніколя Ночелла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

Державне агентство з питань кіно створило презентаційний ролик USFA Completed Films 2017, у якому зібрало українські фільми за 2017 рік.

Зараз ви читаєте новину «Українська комедія стала фіналістом італійського "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі