понеділок, 05 березня 2018 21:45

Українська акторка розкритикувала колег, які знімаються в російськомовному кіно

Українська акторка розкритикувала колег, які знімаються в російськомовному кіно
Вітовська відмовилася зніматися в російськомовних фільмах після трагедії в Іловайську. Фото: 24tv.ua

Українська акторка театру і кіно Ірма Вітовська розповіла про своє ставлення до українських акторів, які знімаються в російськомовному кіно. На її думку, від таких проектів варто відмовлятися, поки на Донбасі триває війна.

"Актори є рупором, голосом цієї держави, а голос України – український, тому це наш фронт. А от ті, хто тут знімається в російськомовному теле-кінопродукті, навіть в українському, як ми кажемо – "зроблено в Україні". Ми ж бачимо, як наклеюються номери на машини, як переодягається форма. Ці фільми все одно продаються до Росії. До цих акторів я не можу сказати – ви всі проститутки, але мені це болить, тому що, по суті, тримати оборону на даний момент одиницям дуже важко", - розповіла Вітовська в інтерв'ю для Укрінформу.

За її словами, тенденція знімати українські фільми та серіали з розрахунком на експорт до Росії пішла б на спад, якби від участі в таких проектах відмовилася більшість топових акторів.

"Свій остаточний вибір у мовному питанні я зробила після Іловайська. Поки ця війна триває, для мене особисто неприйнятним є працювати в російськомовному сегменті, коли люди платять за Україну життям", - додала акторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Василя Сліпака покажуть у Канаді

Телеканал ICTV оголосив про запуск сучасної версії комедійного серіалу "Леся + Рома", у якому Ірма Вітовська грала одну з головних ролей. Канал оголосив про пошук нових акторів, які зіграють сімейну пару Лесі та Роми. Подружжя стикається з побутовими проблемами, непорозуміннями, намагається з гумором вийти зі складних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Українська акторка розкритикувала колег, які знімаються в російськомовному кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі