вівторок, 17 червня 2014 14:26

Українці в США пікетували концерт піаніста, який підтримав дії Путіна в Криму

Українці в США пікетували концерт піаніста, який підтримав дії Путіна в Криму
Фото: radiosvoboda.org

У неділю 15 червня в нью-йоркському Карнегі-холі відбувся концерт відомого російського піаніста Дениса Мацуєва. Інше, незаплановане шоу пройшло перед входом в легендарний концертний зал.

Група проукраїнських активістів влаштувала акцію протесту проти виступу піаніста, який опинився в перших рядах російських діячів культури, які підписали колективний лист у підтримку позиції президента Володимира Путіна по Україні і Криму. До цього моменту під листом, опублікованими на сайті Міністерства культури, підписалися 511 осіб.

У суботу активісти влаштували аналогічну акцію і в Гарварді, де Денис Мацуєв також виступив з сольним концертом. Ці заходи стали останніми в черзі протестів, що пройшли в США і Європі під час виступів інших діячів культури, російських диригентів Володимира Співакова і Валерія Гергієва.

Акція викликала жваву дискусію серед публіки і - часом - перепалки, що супроводжувалися відкритою агресією деяких відвідувачів концерту по відношенню до нечисленної групи демонстрантів.

Зараз ви читаєте новину «Українці в США пікетували концерт піаніста, який підтримав дії Путіна в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі