середа, 09 травня 2012 16:22

У Вінниці святкова колона несла портрет Сталіна
9

Фото: Фото: Поліна Романова

У Вінниці святкова хода до дня Перемоги почалася о 13.00 з площі Незалежності. Центральні вулиці Соборну та Театральну вщент заповнили городяни. Центр міста перекрили для руху транспорту на 3 год.

Попереду колони марширують військові у синій формі. За ними близько 50 ветеранів з медалями на грудях. Поміж ними вінничанин Анатолій Біланін тримає портрет радянського вождя Йосипа Сталіна.

"Це моя ідея. Всі ці суперечки про вождя – це непорозуміння й недостаток інформації про величність ролі Сталіна в історії 20 століття. Сталін так запрограмував все наперед, що до цього часу Європа живе по тому плану, який побудував Сталін на Ялтинській конференції. На ній Сталін, Черчіль та Рузвельт ділили світ. Як Сталін визначив границі, так люди 50 років у Європі й жили", - голосно розповідає Анатолій Біланін, 62 роки, заступник редактора всеукраїнської газети "Робітнича селянська правда".

На Біланіна ніхто не зважає. Згодом витісняють з початку колони в середину.

Найстаршу ветеранку 90-річну Ольгу Твердохлібову приводять під руки губернатор Микола Джига та голова облради Сергій Татусяк.

"Я – полковник. Маю пожиттєву медаль за відвагу. Цей день в 1945 році зустріла в Берліні. Досі можу сісти на шпагат. А щоб ви бачили, як ми з ним танцюємо", - Ольга Іванівна киває на Сергія Татусяка.

До керівників області підходить міський голова Володимир Гройсман із дітьми та Петро Порошенко.

Ветерани йдуть до літнього театру в парк Горького під гучні оплески городян. Щохвилини до бійців підбігають школярі, дарують конвалії, бузок та гвоздики. За кілька хвилин ветерани несуть важкі оберемки. В одного з них квіти падають на землю. Поруч йде мільйонер Петро Порошенка. Нагинається та допомагає підняти букети.

Свято продовжується в парку святковим концертом.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці святкова колона несла портрет Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути