понеділок, 28 жовтня 2019 11:18

"У вас цікавий смак" - почесним "Оскаром" нагородили режисера Девіда Лінча

"У вас цікавий смак" - почесним "Оскаром" нагородили режисера Девіда Лінча
Церемонія вручення відбулася 27 жовтня у Лос-Анджелесі Фото: Вікіпедія

Американський режисер Девід Лінч, найбільше відомий за серіалом "Твін Пікс" і стрічкою "Малголанд Драйв", отримав почесний "Оскар" за внесок у кінематограф.

Церемонія вручення відбулася 27 жовтня у Лос-Анджелесі, пише Громадське радіо.

"У вас дуже цікавий смак", — сказав режисер, отримавши нагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не час помирати: представлений перший постер нового фільму про Бонда

Почесний "Оскар" вручили також італійській режисерці Ліні Вертмюллер, яка 1977-го стала першою з 5 жінок в історії, яких висували на "Оскар" у номінації "Найкращий режисер". Також почесні нагороди вручили акторові Весу Стьюді та акторці Джині Девіс.

"Девіда Лінча вважають майстром похмурих, із відтінком сюрреалізму, фантазій. Наскрізні образи його фільмів часто відштовхують своєю фізіологією - відрізане вухо, зідраний із пальця ніготь, скло, що ріже мозок. За десятиліття роботи в кіно Лінч багато досягнув у двозначності. Зусилля показати, що світ зовсім не такий, яким здається, не минули дарма. Усі його фільми, за великим рахунком, - це нескінченні лабіринти людської підсвідомості. Його пошуки виявились особливо близькими рефлексуючій Європі та самоспоглядальній Японії. Завдяки світовому прокату ще жоден фільм Лінча не провалився комерційно", - описують творчість на Вікіпедії.

Зараз ви читаєте новину «"У вас цікавий смак" - почесним "Оскаром" нагородили режисера Девіда Лінча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі