понеділок, 13 травня 2013 16:55

У Швеції стартував конкурс "Євробачення" - Злата Огневич співатиме у першому півфіналі
8

Фото: Фото: Reuters

Міжнародний конкурс пісні "Євробачення-2013" офіційно відкрили вчора ввечері в Опері шведського міста Мальме, повідомляє ИТАР-ТАСС. Учасники з 39-ти країн пройшли по 70-метровый червоній доріжці в старовинну будівлю, де їх вітали представники влади Мальме і південно-шведской області Сконе, Європейського мовного союзу і національного телебачення Швеції.

У нинішньому 58-му "Євробаченні" беруть участь представники 39-ти країн. Пройдуть два півфінали - 14 і 16 травня, а "Великий фінал" - 18 травня. Всі ці шоу будуть транслюватися в прямому ефірі. Квитки на "Євробачення" вартістю від 10 до 216 євро були розпродані ще торік, відразу після надходження в продаж. Конкурс проходить в комплексі "Мальме-арена", який був побудований в 2008 році і вміщує 15,5 тис глядачів.

Цього року Україну на конкурсі представляє Злата Огневич. Пісню "Gravity" вона виконає в першому півфіналі 14 травня.

Мальме вже приймав "Євробачення" в 1992 році, а в Швеції конкурс проходить в п'ятий раз. Торік перемогу Швеції на "Євробаченні-2012" в Баку принесла співачка Лорін зі шлягером "Ейфорія".

Зараз ви читаєте новину «У Швеції стартував конкурс "Євробачення" - Злата Огневич співатиме у першому півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі