пʼятниця, 25 травня 2018 12:29

У столиці оберуть кращий гурт, який виступить на Sziget Festival 2018

У столиці оберуть кращий гурт, який виступить на Sziget Festival 2018
APPS Music & SZIGET: Awards

26 травня у клубі Atlas відбудеться фінальний концерт і церемонія нагородження інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards, де буде оголошено гурт, який виступить на Sziget Festival 2018. Крім цього лауреат премії у номінації "Europe" отримає грошову винагороду 15 000 грн.

Стали відомі імена фіналістів нової інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards. До шорт-ліста в номінації "Europe" увійшли гурти KADNAY, [O] і YUKO, як фаворити голосування експертів премії, та гурти Львівський Танцювальний Клуб і My Last Attempt, обрані голосуванням на сайті. Під час концерту серед усіх присутніх у залі буде розіграно 2 тижневих квитки на Sziget. Вхід на фінал вільний.

Відбір гуртів у номінації "Europe" проходив у 3 етапи. Гурти відправляли заявки на участь, які ретельно переглядалися і формувався лонг-ліст з 50 імен. Далі тривало голосування фанів за ці гурти на сайті паралельно з голосуванням 8 музичних експертів. Кожен член журі обирав власний топ-3, результати підсумовувалися і так обиралася перша трійка від експертів. Два фіналісти на сайті визначалися серед гуртів, які зібрали найбільше голосів шляхом чесного голосування прихильників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Круто, дорого, видовищно": враження від Sziget 2017 гостей фестивалю

На сьогодні відомі і найбільш вірогідні переможці у другій номінації "Young": CODÂNE, H A W X, [O], Palmo X, Siberian Sun, SLOW ACTION, Ульмо Три, Very The Jerry і YUKO. У виборі переможця з гуртів, які видали свій перший реліз (пісню, альбом, або кліп) протягом минулого року, буде оцінено не сам реліз, а нового артиста вцілому, його продуктивність, актуальність і перспективність. Один із цих артистів у фіналі 26 травня отримає премію і 20 000 грн. на реалізацію свого таланту.

Остаточно вибиратимуть експерти премії: Сергій Малецький, Андрій Уреньов, Дмитро Феліксов, Володимир Пасяка, Євгенія Стрижевська, Володимир Бригинець, Максим Карпій і Ярослав Лодигін.

Відбір серед українських гуртів на сцену Sziget проходив в Україні вже двічі: у 2015 році перемогу в конкурсі одержав гурт ONUKA, а у 2017-му – Atomic Simao. Премія APPS Music вперше роздала нагороди влітку 2017-го в номінаціях "Прорив року", переможцем якої стали Indytronics, та "Кліп року" і "Хіт року", в яких перемогли Be My Guest.

Sziget 2018 відбудеться 8-15 серпня на Острові Свободи в Будапешті. Цього року на ньому виступають Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lana Del Rey, Kygo, Mumford & Sons, Dua Lipa, Liam Gallagher, Bastille, The Kooks, MØ, Lykke Li, Clean Bandit, Wolf Alice, Nothing But Thieves, Everything Everything, Cigarettes After Sex, Gogol Bordello, Fink і багато інших артистів. Також в лайн-апі двох сцен Sziget українські гурти 5'NIZZA і ONUKA.

Зараз ви читаєте новину «У столиці оберуть кращий гурт, який виступить на Sziget Festival 2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі