пʼятниця, 21 грудня 2012 19:16

У Руському клубі "Культ Ра" відзначать День народження Сонця

 

22 грудня 2012 року (початок – о 18:00) в Руському клубі "Культ Ра" (м. Київ, вул. Володимирська, 4) відбудеться забава з нагоди первотворного Різдва ? з якого усі наступні "р?здва" пішли...

"Певно, кожен чув про Зимове Сонцестояння – найкоротший світовий день у році – яке щороку припадає на 21 або 22 грудня, – розповідає засновник і провідник Руського клубу "Культ Ра" Олександр Ваврик. – Проте мало хто підозрює, що про ці особливі дні Зими купу тисячоліть тому добре відали наші давні предки: вони були на дві голови кращими зорезнавцями, аніж теперішні сучасники!

Протягом мільйонів років життя Людини напряму залежало і залежить від Сонця. Світить Сонечко, тепло надворі ? усі радіють, життя буяє! Нема Сонця ? ховайсь у печеру й носа звідти до Весни не висувай!

Тож було чого нашим пращурам радіти і бавитись у найдовшу в році Ніч! Бо після неї обов'язково прийде зростальний День. А за ним неодмінно люта Зима відступить, і знову надійде Весна зі своїм ніжним, теплим Сонечком!

Пращурі наші були людьми простими: називали речі так, як їх розуміли ? без жодного модного нині словоблуддя! Якщо після переломного 22 грудня Сонечко починає зростати, світити довше і довше, тоді як його ще назвати, як не День народження Сонця? Так і зародилося у глибині минулих літ світле свято Різдва ? Різдво Сонця! І тільки потім, з плином часу довкола нього понаростали інші зимові веселощі, обряди і смисли. Зокрема улюблена Коляда ? Коло Дається".

У Руському клубі "Культ Ра" ця значуща для усього живого на Землі дата є ще й власним святом: два роки тому 22 грудня "Культ Ра" вперше розчинив свої світлиці для усіх спраглих за привітним затишком і сердечною гостинністю!

Тож долучайтесь до святкування разом з "Культом Ра" та зустріньте Коляду і Різдво Сонця по-справжньому!

Вас чекають наступні зваби:

? смаколики на Святий Вечір (кутя, пироги, узвар – як то звичаєво у нас заведено, та природно-чисті кулінарні витребеньки з кухні іменинника ? клубу "Культ Ра");

? вивчення та співи колядок разом з українськими славнозвісностями;

? обрядове спалення всіх негараздів і гризот відхожого року, аби налегко і зі свіжим натхненням увійти в рік надхожий;

Серед поважних гостей будуть сучасні вепри української культури:

пробивна співунка і письменниця Ірена Карпа;

бійці з гурту "Kozak System";

казкар для малечі й дорослих Сашко Лірник;

скрипаль-чарівник Василь Попадюк;

гітарист і мандрівник Фома ("Мандри");

кобзар-характерник Тарас Силенко та інші.

Зараз ви читаєте новину «У Руському клубі "Культ Ра" відзначать День народження Сонця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі