середа, 17 лютого 2021 12:02

У прокат виходить фільм від творця серіалу "Спіймати Кайдаша"

У прокат виходить фільм від творця серіалу "Спіймати Кайдаша"
Актор Андрій Лелюх (ліворуч) у фільмі "Погані дороги" грає українського військового. Ігор Колтовський втілив місцевого директора школи, який п'яним перетинає блокпост, вступає у конфлікт із бійцями. Фото: facebook.com

Драма "Погані дороги" вийде у прокат 1 квітня. Це дебютний фільм авторки серіалу "Спіймати Кайдаша" Наталки Ворожбит. Екранізувала власну п'єсу, яку ставили у Лондоні та Києві.

Стрічка складається з 5 окремих новел про українських військових і жителів Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування.

"5 розбитих доріг – 5 сюжетів про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на тлі порушення кордонів державних", - ідеться в синопсисі.

В основі сюжету - історії із прифронтової зони. Авторка почула їх 2015-го під час роботи над сценарієм фільму "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту. 2017-го на основі невикористаних матеріалів написала п'єсу "Погані дороги" для лондонського театру Royal Court. В Україні виставу поставила режисерка Тамара Трунова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніде не хочеться так любити, як на війні - режисерка фільму "Погані дороги"

Світова прем'єра фільму відбулася торік у вересні у програмі "Тиждень критики" Венеційського кінофестивалю. Отримав приз Веронського кіноклубу як "найбільш інноваційна картина в конкурсі".

Українська прем'єра пройшла у жовтні на фестивалі "Київський тиждень критики". Наталка Ворожбит здобула національну премію кінокритиків "Кіноколо" у категорії "Відкриття року". А акторів Юрія Кулініча та Оксану Черкашину визнали найкращими у відповідних категоріях.

Продюсери стрічки - Юрій Мінзянов та Дмитро Мінзянов. Виробництво здійснив кінопродакшн Kristi Films за підтримки Українського культурного фонду.

"Найпотужніша картина про війну за часи нашої війни. І чи не найсильніше, що можливо було зняти і сказати, - каже кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський. - У "Поганих дорогах" шок іде попід руку з життям. І те, й інше – про Донбас. Драматургія повторює реальність з ледь не буквальним переносом її на екран. Коли не треба нічого особливого придумувати, лише відтворити, скажімо, розмову бабусі й онуки. Авторка говорить про життя з усією правдою. Без купюр, редагування, лицемірства. Це кіно – оглушливий крик у глухе вухо".

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить фільм від творця серіалу "Спіймати Кайдаша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі