середа, 30 січня 2013 13:01

У новому фільмі Гензель і Ґретель показали 100 способів убивства відьом
12

Фото: Фото надані B&H film distribution

Голлівуд вирішив продовжити традиції "Білосніжки та мисливця" й "Ван Хелсінга" і цього року випустити в кінопрокат фентезійний бойовик "Мисливці за відьмами". В українських кінотеатрах його можна побачити з 31-го січня.

Герої з казки братів Ґрімм подорослішали. У Ганселя - діабет, бо в дитинстві відьма перегодувала його цукерками, а Ґретель носить відвертий шкіряний костюм та не по-середньовічному технологічний арбалет. І найголовніша характерна ознака відьом - гнилі зуби та очі.

Перший кадр: Маленьких Ганселя і Ґретель тато залишає у темному густому лісі. Брат з сестрою натрапляють на будинок із солодощів та страшну відьму, яка їсть дітей. Зав'язку фільму норвежський режисер Томмі Віркола, відомий своєю зомбі-комедією "Мертвий сніг", узяв з відомої казки братів Грімм, а потім інтерпретував улюблену легенду дитинства по-своєму.

"Історія про Ганселя і Ґретель була частиною мене ще з дитинства. Це темна і жорстока казка, і мене завжди цікавило, що ж з ними сталося, коли вони подорослішали? За плечима у них темне майбутнє і ненависть до відьом. Тому, чим далі я про це думав, тим більше переконувався в тому, що вони повинні були вирости в неперевершених мисливців за відьмами" - Томмі Віркола не лише зрежисерував фільм, а й написав його сценарій, більшу частину якого займають освячені заклинаннями кулемети, відьми-перевертні та розірвані голови потворної нечисті.

Три героя: Гансель (Джеремі Реннер) та його сестра Ґретель (Джемма Артертон) через 15 років після того, як вони підсмажили відьму-людоїдку в залізній печі. Тепер вони виросли і стали безжальними та вправними мисливцями за головами, що вистежують і знищують відьом у кожному темному лісі. Їх викликають в чергове містечко, де треба знайти відьму, що вже викрала одинадцятьох дітей.

Місце зйомок: знімали стрічку в Бабельсберзі, Брауншвейзі та Берліні. Режисер вибирав мальовничі ліси, які б передали атмосферу казковості та зловісних історій скандинавського фольклору.

Жанр фільму: комедійний містичний бойовик, насичений екшеном і хорором.

Діалог: діалоги зводяться до насмішок, кількох суперечок та надто очевидних пояснень чорної відьми Мюріель підступного плану Зла.

Місцева красуня - добра відьма - змушена докладати певних зусиль, щоб Гансель помітив нарешті як вона хоче йому сподобатися.

- Думаю тобі варто викупатися.

- Я не вмію плавати... - сором'язливо каже Гансель.

- Я буду плавати з тобою - красуня-відьма в лічені секунди скидає з себе сукню і підморгує Ганселю.

Абзац: Фільм швидкий і знятий в 3D - у цьому його беззаперечний плюс. Це з тих кіноказок, в які можна не особливо вдумуватися та читати на ніч з напівзаплющеними очима. От тільки ця казка із позначкою "+18".

Режисер Томмі Віркола фантазує на рахунок найвитонченіших способів убивства відьом - від ножа та арбалета до зіркоподібних куль, кулемета та дробовика. З достатком крові, розірваних тіл та відкушених носів - кількість способів убити відьму досягає ледь не ста. Простенький сюжет і драматургія відходять на другий план, а Ганзель і Ґретель у шкіряних костюмах із захватом розносять всяку мерзоту в кров і м'ясо.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Гензель і Ґретель показали 100 способів убивства відьом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі