вівторок, 21 червня 2022 11:47

У Львові зроблять цифрові копії Вірменського собору та двох церков
4

У Львові оцифрують архітектурні ансамблі Вірменського собору, храму Преображення Господа Ісуса Христа та церкви святого Йоанна Золотоустого.

Якщо памʼятки зруйнують, архітектори зможуть відбудувати їх за 3D-копіями. Про це повідомила керівниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

У Львові оцифрують архітектурні ансамблі храмів
Фото: Суспільне Львів
У Львові оцифрують архітектурні ансамблі храмів
У Львові оцифрують архітектурні ансамблі храмів
У Львові оцифрують архітектурні ансамблі храмів

"Ми не знаємо, наскільки ми захищені, наскільки захищені пам'ятки Львова, хоч ми і є в ЮНЕСКО. Це нас не врятує, скажімо, від якихось ракет, котрі сюди можуть прилетіти від Росії" - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівʼянин проїде велосипедом 1500 кілометрів прифронтовими зонами: збирає на ЗСУ

Займатиметься проєктом команда львівських фахівців. Оцифровування однієї пам'ятки займає мінімум день. Після цього копію переносять в 3D-формат.

Завдяки 3D-моделям храмів архітектори чи реставратори матимуть всю потрібну інформацію для відбудови.

Через загрозу руйнувань внаслідок можливих обстрілів у Львові змонтували захисти на деяких історичних пам'ятках, вітражах та окремих скульптурах, також низку цінних скульптур демонтували і зберігають у сховищі.

Зараз ви читаєте новину «У Львові зроблять цифрові копії Вірменського собору та двох церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі