Ексклюзиви
середа, 02 травня 2007 17:49

У Лівані відкрилася виставка, що компрометує ісламський світ (ФОТО)

У північному християнському передмісті Бейруту відкрилася виставка двох ліванських художниць, Нейлі Карі і Марії Саркіс з багатообіцяючою назвою Erotika. Експонати, представлені на виставці, цих обіцянок не одурюють, а сексуальні фантазії художниць вражають уяву мистецтвознавців і еротоманів. Своїми духовними батьками художниці вважають Енді Уорхола і Густава Курбе. Вільні як в творчості, так і у приватному житті, Нейла і Марія заявили, що не мають наміру своєю виставкою шокувати консервативне арабське суспільство з його незліченними табу, проте наполягають на своєму праві бути сексуальними і сучасними. Підтвердити це право покликані яскраві і сміливі картини, пише Middle East Times.

Полотно "Мастурбація", що належить кисті Марії Саркіс, зображає зелено-рожеву жінку, зайняту процесом самозадоволення. "Дзеркало" представляє глядачеві особи і грудей двох лесбіянок. "Садомазохізм" – голе тіло, посічене кольоровими смугами. 27-річна Нейла Карі зізналася, що її натхнення живилося еротикою протягом п"яти останніх років. Поступово її роботи стали символічнішими, проте чуттєвість і щирість залишилися.

"Осушена" Нейлі – жінка, відпочиваюча після бурхливого сексу. "Другий день" – знову жінка, але цього разу – в паузі між двома оргазмами. "Хіть" – просто пуп, стислий двома руками. Erotika викликала суперечливі реакції відвідувачів. Дана Деннауї, 22-річна студентка Арабського університету, розташованого в мусульманському районі Бейруту, знайшла картини "красивими, без натяку на вульгарність". Леон Ханаміріан, 25-річний банкір, нагадав, що на Близькому Сході чоловікам дозволяється виражати їх сексуальні фантазії в найфривольнішій манері, тоді як жіноче самовираження неодмінно обернеться скандалом. А Хасан Мекдад, 52-х років, високо оцінив виставку, заявивши: " Якби художниці жили в ісламському районі, їх би давно убили".

Абдалла Дадур, власник галереї Surface, де проходить виставка, не приховує своєї гордості за те, що "ліванські молоді люди, здатні виразити себе без зайвих комплексів, йдуть попереду всього арабського світу", повідомляє Newsru.co.il.
Зараз ви читаєте новину «У Лівані відкрилася виставка, що компрометує ісламський світ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі