Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2017 18:13

У Києві з'явилася скульптура, яка реагує на дотик
6

Відкриття арт-проекту “Трансформація”
Фото: Фото — прес-служба “Експоцентру України”
Відкриття арт-проекту “Трансформація”
Відкриття арт-проекту “Трансформація”
Відкриття арт-проекту “Трансформація” На фото — Марина Порошенко, ліворуч - автор Микола Плохута
Відкриття арт-проекту “Трансформація”

У київському "Експоцентрі" на центральній алеї встановили скульптуру "Трансформація". Це постать людини, яка "виходить" з прозорого кубу. Зроблена із полімерів, з двох боків вона має сенсори, що реагують на доторк до руки. Створювала команда з 20 людей, яку очолив скульптор Кирило Гузенко.

"Ми презентуємо її в рамках 40-річної програми розвитку Експоцентру. Арт-об'єкт є "живим" і відгукується на тепло. Від "рукостискання" в середині фігури — на місці серця - загорається синє світло. Якщо підносять руки кілька людей — світло стає яскравішим. - каже арт-директор "Експоцетру України" Марина Матросова. - За задумом, це людина, яка здолала сповнений труднощів шлях - доклала зусиль і вийшла із зони комфорту. Вона готова до якісних змін і руху вперед. Так і Експоцентр зараз буде мінятись — і стане відбитком кожного відвідувача, того кращого, що є в Україні в людському плані. Прийдіть, доторкніться до уявних меж - і підтримайте себе і нас на шляху змін. Побачте, як у скульптури запалиться світло в грудях — це дуже надихає!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явиться пам'ятник Миколі Мозговому

"Трансформуйтесь, вибирайте співзвучні вам сфери життя, - каже автор проекту Микола Плохута.- Інкаше настане криза, і не залишить вам права вибору. Розвивайтеся, ставайте краще на особистісному рівні, тим самим робіть величезний внесок у ваше оточення. Створюйте своє життя і світ навколо себе!"

Із заявлених планів розвитку Експоцентру на 40 років – Музей науки, освітні центри, арт-резиденція, приміщення для дітей, виставковий центр світового рівня, бізнес-кампус.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилася скульптура, яка реагує на дотик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі