понеділок, 27 жовтня 2014 14:04

У Києві відкриється форум мистецтва Донбаса
2

28 жовтня в Києві в музеї "Духовних скарбів України" розпочинає свою роботу Національний форум "Донкульт –Мистецькі надра". Про це повідомляє Cultprostir

В рамках форуму протягом двох тижнів відбудеться близько вісімдесят подій з різних видів мистецтва — образотворчого, літератури, кіно, музики, театру. У виставковому проекті буде представлено близько двохсот творів візуального мистецтва ХІХ-ХХІ століть. Серед них — роботи художників А. Куїнджі, П. Кончаловського, Р. Мініна та арт-групи "Мурзилки".

Над виставковим проектом Форуму працювали мистецтвознавець, куратор, мистецтвознавець, експерт аукціонного дому "Корнерс" Дмитро Голець та завідуюча відділу мистецтва XX - XXI ст. Національного художнього музею України Оксана Баршинова. Як зазначають куратори: "Головні теми - це ландшафт і тема людини. Вважається, що пейзаж Донбасу - це тільки терикони, металургійні комбінати і все, що пов'язано з промисловим зростанням. А людина Донбасу - це виключно людина праці, сталевар або шахтар. Ми хочемо розібратися в цих темах, зрозуміти для себе і відкрити глядачеві, яким насправді є донбаський ландшафт, як змінювався він і як змінювались люди".

За коментарями щодо участі донбаських інституцій Cultprostir звернувся до Віктора Грізи, керівника Донецької арт-резиденції "Будинок Механізатора": "Для фестивалю ми відібрали роботи безпосередньо з колекції арт-резиденції "Будинок Механізатора". Крім цього будуть представлені роботи інших донецьких інституцій, а також епатажні, як для пересічного дончанина, роботи українських художників про Донецьк. Тут для мене фоном звучить "Что ты знаешь о солнце, если в шахте ты не был?..." (пісня "Шахтерская лиричная"). Особливо дякую фотохудожнику Андрію Парахіну, краєзнавцю Євгену Ясенову, дизайнеру Олені Бельській – є в їх роботах щось пірамідальне"

Форум "Донкульт –Мистецькі надра" буде проходите до 11 листопада.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриється форум мистецтва Донбаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі