понеділок, 14 травня 2007 10:44

У Херсонесі вандали зруйнували чотири колони стародавнього храму

У ніч на неділю в Севастополі на території Національного заповідника Херсонес Таврійський вандали зруйнували чотири колони руїн стародавнього храму Базиліка в базіліку, збудованого в Х столітті.

"Коли храм був розкопаний, археологи встановили престол і колони на "рідні" місця, вони стояли так десятки років. Падаючи, деякі колони розкололися надвоє", - розповів генеральний директор заповідника Леонід Марченко. Він також відзначив, що трохи пошкоджена мозаїчна підлога храму.

У Херсонесі вже були випадки руйнування історичних пам"ятників. За словами директора заповідника, на охорону історичних цінностей виділяється недостатньо коштів. Співробітники музею відновлюють зруйновані колони. Розмір заподіяних заповіднику збитків уточнюється.

Пошкоджений храм відомий під назвою Базиліка в базіліку. Перший храм на цьому місці був побудований в VI столітті. До X століття він був зруйнований, і в цей час на його місці звели нову базиліку.

Археологічний музей, що згодом перетворився на заповідник, був заснований в Херсонесі в 1892 році. Загальна площа заповідника складає близько 500 гектарів. Музейні збори нараховує більше 200 тис. експонатів, багато які з яких є унікальним, пише Кореспондент.net.
Зараз ви читаєте новину «У Херсонесі вандали зруйнували чотири колони стародавнього храму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі