пʼятниця, 29 липня 2011 20:41

У грі "За Волю!" воюють за УПА і Вермахт

На фестивалі українського духу "Бандерштат-2011" буде презентовано унікальну українську настільну стратегічну карткову гру "За Волю!". Про правила гри, історію її виникнення та про особливі ілюстрації розповідатимуть Тарас Зень (Івано-Франківськ), Ростислав Гнатик (Львів) та ілюстратор гри Ярослав Зень (Київ).

На презентації гру можна буде придбати.

"За Волю!" - це стратегічна гра, участь в якій беруть дві особи. Кожний гравець грає однією колодою карток, що представляє одну з держав Другої Світової Війни. Кожна картка має свої особливості – або допомагати в нападі на противника або оборонятись перед нападами.

Гра рекомендується дітям та дорослим від 12 років.

Сторонами гри є Українська Повстанська Армія та Вермахт фашиської Німечинни.

Офіційно гру видала новостворене підприємство Андрія Водославського – "Painted Fox Productions" ("Фарбований лис").  Спеціально для карток створили ілюстрації українські художники з київської творчої майстерні "Культбаба".

Гра була вигадана 2004 року членом Пласту з Канади – Андрієм Водославським на одному з пластових таборів. Першими власноруч зробленими картками він бавився з дітьми. Юним пластунам припала до душі така історично-виховна розвага і вони, їхні батьки та інші пластові виховники настирливо наполягли на тому, аби створити такий продукт на професійному рівні. Адже окрім звичайної розваги, молодим людям гра несе просвітницький характер. Вона ілюструє, що УПА боролась не тільки проти загонів НКВД, але й проти фашиської Німечинни.

Зараз ви читаєте новину «У грі "За Волю!" воюють за УПА і Вермахт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі