понеділок, 29 серпня 2016 13:46

У день народження Богдана Ступки показали фільм про Ангела
6

Творчий вечір, присвячений Богданові Ступці, відбувся на київському Співочому полі.

Глядачам показали кінострічку Івана Войтюка "Платон Ангел", де Ступка зіграв роль голови родини, хірурга на пенсії.

Організаторами виступили Київзеленбуд та відділ культури Печерської адміністрації.

"Ми уважно обирали фільм. Богдан Сільвестрович знімався у різних режисерів. Хотілося б показати щось справді українське. Стрічка "Платон Ангел" про родину, про землю, про святі і прості істини. Її знімав наш кінорежисер Іван Войтюк і грали лише українські актори", - каже організатор заходів на Співочому полі Ірина Чернявська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Ступка забороняє дружині фотографуватися голою

Фільм знятий за мотивами п'єси Олексія Коломійця "Дикий Ангел". Випущений 2011 року. Богдан Ступка грає роль Платона Ангела. Це - принциповий хірург, який виховав трьох синів. Однак вони призвели до розколу в сімействі. Молодший Павлик одружується з юною студенткою, за що Ангел виганяє хлопця з дому. Середній Федір закохався в заміжню лікарку Клаву. Старший - впливовий чиновник. Підписав суперечливий указ на будівництво. Це батько розцінив як неправедний вчинок. Дії Платона возз'єднали і примирили сім'ю.

Захід приурочили до 75-го дня народження актора. До ювілею актор не дожив 4 роки.

"Я й досі за ним плачу. На святкування свого дня народження Бодя завжди вдягався як Дон Корлеоне, обов'язково костюм і метелик. Був віруючою людиною. Перед тим, як лягати спати, клав хрест на подушку і на своє тіло. Так його привчила з дитинства бабуся. Він ніколи не звертав уваги на непотрібні речі", - каже колишня невістка Ступки Ірина. Після її слів з екрану чути голос Богдана Сільвестровича: "Бери речі, і в добру путь". Ірина продовжує: "От бачите, він нас чує. До речі, чудова порада. Варто дослухатись."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдана Ступку у виставі зіграє його син

Кінопоказ проводили просто неба. Люди сиділи на покривалах, пуфиках, пеньках. На екрані почалася сварка Платона і його сусіда Крячка, роль якого зіграв актор Валентин Шестопалов. У розпал їхньої сварки в імпровізованому кінозалі почав брехати собака. В цей момент з екрану Ступка каже: "Не гавкай!". Більше собаку ніхто не чув.

"Ми переселенці з Донецької області. Живем у Києві. Намагаємося долучатися до культурного життя столиці. Донька привела. Я не пожалкувала. Заради останньої сцени потрібно подивитися весь фільм. Богдан Сільвестрович сидить на вершині пагорба над річкою і дивиться у далечінь. Босий, з підкатаними штанами, в полотняній сорочці. Про щось думає і переводить погляд на глядача. Так проникливо дивиться, немов у саму душу. Аж мурашки по шкірі пробігли. А потім так тепло усміхається, ледь киває й тяжко зітхає. Сцена триває хвилину, але надзвичайно захоплює", - каже фармацевт Наталія Ліщина.

По закінченні кінокартини глядачі аплодували. Дехто стоячи.

Нагадаємо, у Києві на Байковому кладовищі відкрили пам'ятник актору Богдану Ступці. На церемонії відкриття були родичі, колеги, а також міністр культури Євген Нищук

Зараз ви читаєте новину «У день народження Богдана Ступки показали фільм про Ангела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі