Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2022 23:58

У Британії обрали місто, в якому проводитимуть Євробачення-2023

У Британії обрали місто, в якому проводитимуть Євробачення-2023
Конкурс 2023 року прийме Ліверпуль, який переміг Глазго. Фото: eurovision.tv

У Великій Британії обрали місто, в якому проводитимуть Євробачення 2023 року. Вирішено, що конкурс пройде в Ліверпулі, який колись вже приймав Євробачення. Британія прийме конкурс вперше з 1998 року, коли Євробачення проходило в Бірмінгемі.

Попри те, що конкурс 2022 року виграла Україна, місцем проведення нового конкурсу обрали срібного фіналіста, Британію, оскільки в Україні війна, нагадує британське видання BBC.

Рішення комісії з вибору міста було оголошено 7 жовтня. За те, щоб отримати конкурс, боролися два міста - Ліверпуль і Глазго. Вони були відсіяні з більш ніж 20 британських міст, які могли б прийняти конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2023: прийом заявок на нацвідбір розпочався

Відомо, що саме шоу відбудеться на M&S Bank Arena місткістю в 11 тисяч осіб і буде проводитися від імені України.

Півфінали конкурсу заплановані на 9 і 11 травня 2023 року, фінал - на 13 травня.

До цього вже повідомлялося, що Євробачення-2023 відбудеться в одному з міст Великобританії. Британська компанія громадського телерадіомовлення (BBC) оголосила шортліст локації, відібравши сім з 17 міст.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішив Європейський мовний союз (ЕМС) з міркувань безпеки. 27 липня остаточно підтвердили, що конкурс відбудеться у Великій Британії, але від імені України.

Зараз ви читаєте новину «У Британії обрали місто, в якому проводитимуть Євробачення-2023». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі