вівторок, 05 серпня 2008 11:49

У Японії екранізують перший роман Харукі Муракамі

У Японії екранізують перший роман Харукі Муракамі

Франко-в"єтнамський режисер Тран Анх Хунг (Tran Anh Hung) має намір екранізувати "Норвезький ліс", перший роман японського прозаїка Харукі Муракамі. Зйомки картини розпочнуться в лютому 2009 року в Японії, а реліз картини намічений на 2010 рік.

Продюсерами стрічки виступлять компанії Fujі TV і Asmіk Ace. Кастинг фільму, що буде знятий японською мовою, поки що не розпочинався. Це буде перша спроба екранізувати твори Муракамі для повнометражного кіно.

"Норвезький ліс" розповідає про японця Тоору Ватанабе, який згадує про свої враження часів студентства в 1960-х роках. Роман вийшов в 1987 році. У Японії було продано 8,7 мільйона копій книги, що пізніше переклали 36 мовами світу. Серед інших відомих творів Харукі Муракамі - "Полювання на вівцю", "Dance, dance, dance" і "Хроніки заводного птаха".

Тран Анх Хунг був номінований на "Оскара" за свою дебютну картину "Запах зеленої папайї" ("Scent of Green Papaya") в 1993 році. В 1995 році він виграв "Золотого лева" Венеціанського фестивалю за фільм "Велорікша" ("Cyclo"), повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Японії екранізують перший роман Харукі Муракамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі