пʼятниця, 01 вересня 2017 19:39

У антиутопії "Сім сестер" зникає Понеділок

У антиутопії "Сім сестер" зникає Понеділок

31 серпня в український прокат вийшов фантастичний триллер "Сім сестер" режисера Томмі Вірколи.

Про що фільм

Сім сестер намагаються пристосуватися в у світі, де може вижити тільки один. Понеділок − спокійна та виважена, Вівторок любить курити травку, щоб розслабитись, Середа часто боксує грушу та качає прес, Четвер − справжня бунтарка, П`ятниця − дуже розумна хакер-інтроверт, Субота − весела блондинка, Неділя − жіночна та вдумлива.

Дія антиутопії "Сім сестер" відбувається у 2050 році. Земля перенаселена людьми. Не вистачає ні корисних копалин, ні їжі, ні місця. Кількість жителів планети зростає, почасти від того, що все більше народжується близнюків. Тому уряд приймає закон, який забороняє мати в сім`ї більше однієї дитини. Всіх "зайвих" братів та сестер відбирає у сімей. Занурює в кріосон, щоб через кілька десятків чи сотень років пробудити для нового життя.

Та одного разу народжується одразу сім близнючок. Їх мати помирає при пологах, залишається лише дідусь (Віллем Дефо). Він вирішує зберегти життя всім сімом онукам, ховаючи їх від суспільства. Називає кожну з них, згідно дня тижня. Дівчата ростуть у замкненому просторі, вивчають науки, танцюють, співають та малюють. Дідусь виховує їх так, наче вони − одне ціле. Коли приходить час йти до школи, то кожна з них має виходити в світ в той день, якому відповідає її ім`я: Понеділок у понеділок, Четвер у четвер, П`ятниця у п`ятницю. Їм заборонено вдвох виходити на вулицю. Необхідно чітко дотримуватися графіку.

Четвер не слухається. Вирішує вийти на двір не в свій день. Вона падає зі скейту й втрачає пів вказівного пальця. Щоб зберегти таємницю, дідусь вимушений відрубати його кожній дівчинці.

Сестрам вдається залишатись невикритими й навіть ходити на роботу. Кожна жінка вдягає підбори, спідницю й виходить з квартири, вітаючись із консьєржем. Але щоранку це робить нова сестра. Схема працює відмінно, поки Понеділок не повертається додому.

За словами Вірколи, ця стрічка − щось середнє між класикою наукової фантастики як "Дитя людське", "Петля часу" та "Той, хто біжить по лезу".

Чому варто дивитись

Сімох сестер зіграла одна акторка Нумі Рапас. Перші два місяці зйомок вона працювала одразу у всіх амплуа. Пізніше, щоб полегшити роботу, їй дали дублерів. Загалом знімальний процес тривав 94 дні. Спочатку сценарій написали під братів-близнюків, але Томмі Віркола хотів попрацювати саме з Рапас. Стрічка дуже динамічна та тримає глядача у напрузі, в очікуванні відповіді на питання: куди зникла Понеділок?

Зараз ви читаєте новину «У антиутопії "Сім сестер" зникає Понеділок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі