середа, 05 вересня 2012 18:06

"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" претендуватиме на "Оскар"

"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" претендуватиме на "Оскар"
Фото: news.intv.ua

Щойно стало відомо про те, що стрічка Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" претендуватиме на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації "Фільм іноземною мовою". Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі режисер Максим Буйницький.

Таке рішення прийняв Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" у міжнародному рейтингу досягнув рекордної для себе позначки

До фінального відбору прийняті два фільми: "Будинок з башточкою" режисера Єви Нейман, виробництва "1 +1 продакшн" і "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" режисера Михайла Іллєнка, виробництво Продюсерського центру "Інсайт-медіа" за підтримки Державного агентства України з питань кіно. В результаті саме фільм про українського індіанця Додоку отримав право представити Україну в Лос-Анджелесі.

До 1 жовтня фільм-претендент від України має бути розглянутий і прийнятий Американською академією кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес, США) для подальшого відбору серед фільмів інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна зірка "ТойХтоПройшов..." відхилив три кіносценарії

У США номінанти у всіх 24-х категоріях (в категорії "Фільм іноземною мовою" їх буде п'ять) будуть оголошені 15 січня 2013 року, а сама 85-а церемонія вручення премії "Оскар" за заслуги в галузі кінематографу за 2012 відбудеться 24 лютого 2013 року в Hollywood and Highland Center в Лос-Анджелесі.

До складу українського оскарівського комітету входять: народна артистка України та СРСР Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова), лауреат науково-технічних премій Оскар Анатолій Кокуш, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, віце-президент АПУ Дмитро Колесніков, продюсер, сценарист Ігор Савиченко та кінорежисер Сергій Маслобойщиков.

Зараз ви читаєте новину «"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" претендуватиме на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі