понеділок, 19 серпня 2013 11:13

Торти, тістечка, груші, мед: у Львові відкрили солодку виставку живопису
12

Фото: Фото: Ольга Швед

У львівській арт-галереї "Мадам Пальмгрен", на вулиці Фредра, 7 вихідними відкрили групову виставку живопису "Солодке мистецтво". 30 робіт українських художників об'єднані однією темою - солодощами: фруктами та тортами, кавою і вином.

"Серпень - сам по собі солодкий місяць - достигають найсолодші фрукти, пасічники збирають мед, відзначають Медовий, Яблучний, Маковий Спас. Тому і зародилася ідея солодкої виставки. Усіх художників, з якими галерея співпрацює попросили надати такі роботи. Дехто, як от львів'янин Сергій Міхновський малював спеціально для виставки картини "Трюфелі", - каже арт-менеджер галереї Олександра Кім.

Художник Сергій Макушин приніс для виставки картину, на якій зображена оголена жінка із грушами. Анна Атоян - "Весільний натюрморт" із тортом. Олена Каменецька-Остапчук зобразила також натюрморт із весільними куснями торта. Альберт Щітков з Криму намалював ранковий натюрморт "Доброго ранку!" із кавою та тістечками.

"Усі роботи ми продаємо, найдорожча, вона і найбільша - картина Сергій Макушина - більше 11 тисяч гривень, але є і "солодкі" роботи за 300-400 гривень", - каже Олександра Кім.

Виставка "Солодке мистецтво" триватиме до 30 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Торти, тістечка, груші, мед: у Львові відкрили солодку виставку живопису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі