понеділок, 17 березня 2014 13:49

Театр "Дах" покаже виставу-плач про Україну

Театр "Дах" покаже виставу-плач про Україну
Під час вистави "Едіп. Собача будка" 2012-го. Фото: golos.ua

18 та 19 березня театр "Дах" покаже нову виставу "Собача будка. Вид зверху. Вид знизу" режисера-постановника Влада Троїцького.

"Собача будка" - вистава-плач, в основу якої покладено уривки з різних творів, співзвучних історичним подіям, що відбувалися і відбуваються в Україні дотепер. Зробили її за мотивами кількох п'єс: "Едіп Цар" (в перекладі Івана Франка) Софокла, "Собача будка. Антиутопія з життя мовчазної більшості" авторства KLIM та "Жовтий князь" Василя Барки.
                                                                                                                                                           
Приміром, хори-молитви-благання з трагедії "Цар Едіп" відображають стан пригніченого народу, покинутого богом і який шукає шукає правду в цьому світі.

"Для чого людина приходить у цей світ... чому відбуваються страшні події... хто є справжнім винуватцем людських страждань... що це за гріх, що його має спокутувати народ... ці та інші питання постійно виринають в свідомості людини, що прагне визволення з неволі", - йдеться в анонсі до вистави. На сайті театру — розклад та інформація про квитки.

Нещодавно режисер Влад Троїцький записав відеозвернення до українців. У ньому зазначив, що не варто пускати цей липкий страх, який роз'їдає вашу душу всередині себе: "...не медитувати на новини, які вас заганяють в ступор, в такий посттравматичний стрес, коли ти не розумієш, що з цим робити. Просто повернутися до своєї справжньої справи і робити її. От і все".

Зараз ви читаєте новину «Театр "Дах" покаже виставу-плач про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі