Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2020 22:52

Тарантіно закінчує кар'єру та стає письменником

Тарантіно закінчує кар'єру та стає письменником
Квентін Тарантіно випустить дві книги. Текстову версію "Одного разу в... Голлівуді" та наукову роботу про фільми 1970-х. Фото: AP

Американський режисер Квентін Тарантіно випустить 2 книжки. Уклав угоду з видавництвом HarperCollins.

Першою стане текстова версія стрічки режисера "Одного разу в Голлівуді".

"У 1970-х кіноромани були першими книжками для дорослих. Я на них виріс, - каже Тарантіно. - Донині надзвичайно їх люблю. Хочу зробити внесок у цей часто маргіналізований, але мій улюблений літературний піджанр. Книга вийде у м'якій обкладинці, як данина старим романам із масмаркету".

Це не буде прямий переказ "Одного разу в Голлівуді". Розповість передісторію головних героїв - актора Ріка Далтона та його двійника Кліффа Бута. Ролі виконували Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт. Сюжет розгортається в Лос-Анджелесі 1969-го, в часи вбивств секти Чарльза Менсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квентін Тарантіно видав свою заповітну мрію

2-ю книжкою стане наукова робота "Спекуляція в кіно". Досліджує фільми 1970-х, міститиме есе, рецензії та особисті нотатки Тарантіно. Режисер зізнавався, що фанат покійної кінокритикині з Нью-Йорка Поліни Каель.

Тарантіно дав обіцянку, що за життя зніме тільки 10 фільмів. Торішній "Одного разу в Голлівуді" був 9-й. Планує перекваліфікуватися в письменника.

"Я зняв перший фільм ще до 30 років. Більшість режисерів із часом втрачають талант. От і мій шлях добіг кінця. Я пишу книжки та п'єси, тож ще залишаюся митцем. Думаю, що все, що міг віддати кіно, я віддав, - каже Тарантіно".

Перша книжка вийде влітку 2021-го, друга - невідомо. Обидві матимуть електронні й аудіо версії.

Майбутній і останній фільм Квентіна Тарантіно може бути горором або продовженням "Убити Білла".

"Я поки що не знаю, що буде в 10-му фільмі. Якщо думати, що всі стрічки розповідають одну й ту ж історію та кожна з моїх картин - маленький вагон у складі одного паровоза, то я хочу зробити якийсь величезний суперфільм, який завершить логіку всього мого величезного фільму", - каже режисер.

Зараз ви читаєте новину «Тарантіно закінчує кар'єру та стає письменником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі