Ексклюзиви
субота, 30 травня 2020 04:45

Тарантіно назвав найкращий фільм десятиліття

Тарантіно назвав найкращий фільм десятиліття
Американський актор Джессі Айзенберг (ліворуч) у фільмі "Соціальна мережа" зіграв студента Гарвардського університету Марка Цукерберга, який заснував Facebook. Режисер Квентін Тарантіно назвав драму найкращим фільмом 2010-х років. Фото: imdb.com

Американський режисер Квентін Тарантіно назвав найкращим фільмом десятиліття біографічну драму "Соціальна мережа" про створення Facebook. Про це він розповів в інтерв'ю французькому журналу Premiere.

Постановник не став вдаватися в деталі щодо свого вибору. Вважає, що це не потребує пояснень.

"Цей фільм у мене на першому місці, тому що він найкращий, ось і все. Зітре в порошок будь-яких конкурентів", - каже Тарантіно.

Також зазначив, що вважає сценариста "Соціальної мережі" Аарона Соркіна "найкращим автором діалогів з усіх, хто ще пишуть". За словами Тарантіно, він великий шанувальник Соркіна і серіалу "Новини", над яким той працював. Зізнався, що передивлявся кожен новий епізод тричі за один тиждень.

Свій повний список улюблених стрічок 2010-х режисер поки що не оприлюднив. У грудні він казав, що на другому місці в його топі - воєнна драма "Дюнкерк" про Другу світову. Спочатку Тарантіно хотів поставити фільм на сьоме місце, але змінив думку, коли повною мірою відчув сюжет після третього перегляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квентін Тарантіно видав свою заповітну мрію

Фільм "Соціальна мережа" американського режисера Девіда Фінчера вийшов 2010 року. Розповідає про програміста і підприємця Марка Цукерберга, який 2004-го створив сервіс Facebook. В основі картини - книжка Бена Мезріча "Мільярдери мимоволі: як створювався Facebook. Історія про секс, гроші, геніальності і зраду". Драма зібрала $224 млн у світовому прокаті. Отримала 3 премії "Оскар" - за "найкращий адаптований сценарій", "найкращу музику" та "найкращий монтаж". Журнал Esquire назвав її найкращим фільмом десятиліття.

Стрічка "Дюнкерк" англійського режисера Крістофера Нолана вийшла 2017-го. Заснована на реальних подіях. З 26 травня до 4 червня 1940 року нацисти оточили союзні війська під французьким містом Дюнкерк. Від смерті й полону 338 226 військових урятували, зокрема, звичайні англійці. Вони припливли на човнах з іншого боку протоки Па-де-Кале. Прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль назвав цю операцію "чудесним порятунком". Фільм зібрав $526 млн. Отримав 3 премії "Оскар" - за "найкращий монтаж", "найкращий звук" і "найкращий звуковий монтаж".

Зараз ви читаєте новину «Тарантіно назвав найкращий фільм десятиліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі