вівторок, 19 вересня 2017 04:25

"Своїм новим романом я дякую литовцям за допомогу Україні" - письменник Андрій Курков

"Своїм новим романом я дякую литовцям за допомогу Україні" - письменник Андрій Курков
На Форумі видавців у Львові Андрій Курков презентував переклад роману "Шенгенська історія" українською мовою. Фото: 24 канал

Презентація перекладу нового роману "золотого письменника України" Андрія Куркова "Шенгенська історія" українською мовою відбулася на Форумі видавців у Львові.

"Литовці кажуть, щоб без сильної незалежної України Литва вижити не зможе. Тому я вирішив написати роман про Литву від імені литовців, щоб подякувати їм і за допомогу під час першого Майдану, і за допомогу по сьогоднішній день", сказав автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ступка казав, що актор має вміти бути дурнем" - книгу про маестро презентували на Форумі видавців

У романі чотири сюжетні лінії. Три з них - це пригоди молодих пар, які зібралися на святкування "Шенгенської ночі" 21 грудня 2007 року, коли назавжди підняли шлагбауми на польсько-литовському кордоні. Пари розповідають одне одному про плани на майбутнє. Усі вони після школи, без профспеціальностей і думають, що Європа це загальний дім, і їм там буде так само добре, як вдома у Литві. Хтось мріяв переїхати до Лондона, хтось до Парижа, а хтось до Риму.

"Це історія сучасної Литви і сучасної Європи - історія сучасної внутрішньої міграції. Четверта лінія - біографія "вічного литовця" Кукутіса, який дуже добре знає європу і брав участь у Першій світовій. Там втратив ногу і усі його 6 паспортів заховані у дерев'яному протезі. Місія Кукутіса - допомагати литовцям, які потрапили в біду за кордоном, але він завжди запізнюється".

Зараз ви читаєте новину «"Своїм новим романом я дякую литовцям за допомогу Україні" - письменник Андрій Курков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі